LAATSTE FOTO'S
Bekijk ze allemaal »

 
 
Soep met kabeljauw, schaal- en schelpdieren
1000 gr kabeljauwfilet, 
600 gr gekookte mosselen, 
150 gr Hollandse garnalen, 1 kilo Palourdes
, 400 gr bleekselderij, 
400 gr wortelen, 
3 kleine uien, 
4 eetlepels fijngehakte rode paprika
, 1 theelepel korianderpoeder, 
8 dl visbouillon, 
6 eetlepels zonnebloemolie, 
3 flesjes Blond bier van 0,3 liter, 
12 eetlepels crème fraîche, 
6 eetlepel fijngehakte bieslook, versgemalen peper, zout
Snij de bleekselderij, de wortelen en de ui in brunoise en bak ze in een soeppan in de zonnebloemolie om en om tot ze glazig worden.

Zet het vuur laag en laat alles 10 minuten zacht stoven.

Pureer de groenten, doe ze terug in de soeppan en schenk de visbouillon erbij.

Verwarm die 5 minuten en doe er dan de in stukjes gesneden kabeljauwfilet, het korianderpoeder en het bier bij.

Verwarm het geheel nog 10 minuten en roer vlak voor het serveren de gekookte mosselen, de Hollandse garnalen en de fijne brunoise rode paprika door de soep.

Schep de soep in voorverwarmde soepborden, roer de lepels crème fraîche door de soep en garneer met de fijngehakte bieslook.

Serveer met zuurdesem brood.
« terug20 november 2019