LAATSTE FOTO'S
Bekijk ze allemaal »

 
 
Groenten aspic met basilicummayonaise

Groenten aspic:
Baby mais, Sperziebonen, Broccoli, Bloemkool, Wortel, Knolselderij, Gevogelte bouillon, Afval van tomaat, Gelatine ( 30 gr per ltr )

Mayonaise basis:
eidooiers ( 400 gr ), mosterd ( 40 gr ), azijn ( 1,5 dl ), citroensap ( 0,5 dl ), worchestersaus, peper en zout, olie ( 4 ltr )

Basilicum mayonaise:
Mosterd ( 10 gr ), eidooiers ( 100 gr ), Azijn ( scheutje ), Citroensap ( eetlepel ), Worchestersaus, Peper en zout, Olie ( 1 ltr ), Basilicum ( 2 bos )
 

Groenten aspic:
Zet de bouillon op een laag vuur met het afval van de tomaat, laat dit minimaal 30 minuten trekken, zeef de bouillon door een doek. Los de gelatine op in de bouillon en maak de groenten schoon en snij ze klein. Blancheer de groenten in ruim water met zout , let op de groenten moeten beetgaar zijn. Doe de groenten in de gewenste vorm en Giet de gelei erover. Laat dit in de koeling minimaal 2 uur hard worden.

Mayonaise basis:
Let op dat alle producten op kamer temperatuur zijn en meng ze.
Voeg in een straaltje al roerende aan toe.

Basilicum mayonaise:
Basilicum blaadjes plukken, kort blancheren in water met zout.
Koud spoelen, drogen en fijn hakken. Volgens bovenstaand receptuur werken , de fijn gehakte basilicum toevoegen voor de olie.

« terug20 november 2019